0

Erdei Iskola Mindszentkállán

Szinte zavarba ejtő a kínálat, ha a Balaton-Felvidéken keresünk erdei iskolát. Ez nem véletlen, hiszen a „kő és a bor hazájában” gyönyörű tájak, természeti kincsekben és geológiai érdekességekben sem szűkölködő vidékek fogadják az ide látogató vendéget.

Mindszentkálla az egyik, csodás természeti adottságokkal rendelkező település a Káli-medencében, Tapolca és Zánka között. Az erdei iskolában Mindszentkállán az iskolás csoportokat sok-sok program várja, például a Theodóra és a Kékkő tanösvény bejárása, de a Balaton közelsége is sok új élményt ígér.

Az erdei iskola gyerekserege ellátogathat a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyhez, a Kékkúti Theodóra forráshoz, a Kőtengerhez, vagy a Salföldi Majorba, illetve megtekinthetik a középkori templomromokat és a Kornyi tavat. A számos kirándulás alkalmával a diákok megcsodálhatják a Balaton-Felvidék varázslatos világát, növényeit és állatait, sok kulturális és természeti értékkel ismerkedhetnek meg.

A gyerekek felkészült pedagógusok segítségével különféle hagyományőrző tevékenységeket sajátíthatnak el, például a fazekasságot, a szövést-fonást, a csuhébaba-készítést, a kenyérsütést, a mindenki által kedvelt kürtöskalács-készítést, a textilfestést és különféle népi játékokat, dalokat és táncot. Természetesen nem maradhat el a balatoni fürdőzés és az esti közös szalonnasütés sem, ami megalapozza a gyerekcsoport közösséggé kovácsolódását. A sakkot szerető nebulók pedig eltölthetnek pár napot a sakk-táborban is az erdei iskolában, Mindszentkállán.

  
Iktatva: Erdei iskola Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Erdei iskolák 2012